Tandarts Praktijk Sneek Uncategorized Je eerste dag in je nieuwe huis

Je eerste dag in je nieuwe huis

verhuizen

De eerste 24 uur op een nieuwe plek kunnen cruciaal zijn – ze kunnen het verschil maken in hoe de eerste paar maanden verlopen en de toon zetten voor de rest van de tijd dat je daar woont. Voor sommige mensen kan verhuizen echt een grote stap zijn. Daarom adviseren we ook om gebruik te maken van een professionele partner zoals ontruimdirect.nl of verhuisbedrijfrijswijk.nl. Dus wat moet je doen in de eerste 24 uur op een nieuwe plek? Gebruik deze lijst als leidraad voor die kostbare eerste uren in je nieuwe huis.

Documenteer alles

Als je huisbaas je gevraagd heeft om een conditierapport in te vullen, vul het dan zo snel mogelijk in en lever het in. Het is ook in je voordeel om aantekeningen en foto’s te maken voor jezelf voor als het tijd is om te verhuizen. Hoewel er misschien veel andere dingen zijn die je wilt doen, kan je ook overwegen om aantekeningen te maken van eventuele onderhoudsprojecten, zoals het energiezuiniger maken van je verlichting, die je in de toekomst zou willen doen. Je hoeft nog niets te doen: maak gewoon een lijstje.

Schoonmaken

Zelfs als je nieuwe huis schoongemaakt is voordat je erin trok (en hopelijk was dat zo!), lijkt het er soms op dat er toch nog een paar plekken zijn die wat extra aandacht van je nodig hebben. We raden je aan om extra te vegen over plaatsen zoals toiletbrillen en deurknoppen of om een kleine grondige schoonmaak te doen op plaatsen waar je misschien niet vaak bij kan wanneer je meubels op hun plaats staan.

Pak de meubels aan

Begin met de meubels die in elkaar moeten worden gezet, zet ze bij elkaar en zet ze op de basisplekken van hun nieuwe toegewezen plekken. Als je niet veel tijd hebt gehad om de ruimte te bekijken voordat je verhuisde en geen meubelplan hebt opgesteld, ga dan op je gevoel af.

Voer je eigen plan uit

Vertrouw ons maar – als je bed eenmaal in elkaar is gezet en op zijn plaats staat, maak het dan zo dat je niet meer hoeft te zoeken en worstelen met lakens na een lange dag van dozen verhuizen. Vaak is dit ons eerste punt op de te doen lijst!

Zet alle dozen in de juiste kamers

Je hoeft nog niet alle dozen uit te pakken, maar probeer in ieder geval de dozen in de juiste kamers te zetten. Of je nu in één lange, ononderbroken reeks van uren uitpakt of er een beetje bijdoet naarmate je eerste weken in je nieuwe huis verstrijken, het maakt het makkelijker om kleine ruimtes en hele kamers sneller op te ruimen en in elkaar te zetten als je niet van kamer naar kamer rent.

Pak je spullen uit en sorteer ze

Sommige dingen heb je gewoon dagelijks nodig. Van toiletartikelen tot handdoeken tot koffiezetspullen, haal de dingen die je nodig hebt uit de kast en rangschik ze zo goed mogelijk. Zo wordt het een stuk makkelijker om je klaar te maken voor het werk in een zee van dozen.

Stel jezelf voor aan de buren die je tegenkomt

Als je in de eerste 24 uur buren tegenkomt in je nieuwe huis, duik dan niet weg en ren weg! Zeg gedag en stel je gewoon even voor.

Wees attent

Vermijd luidruchtige dingen zoals schilderijen ophangen en stofzuigen ‘s avonds laat. Ook al bent je vastbesloten om de hele nacht door te werken om zoveel mogelijk gedaan te krijgen, je buren proberen waarschijnlijk gewoon te slapen en te genieten van hun rust. Probeer niet extra luidruchtig te zijn en begin op de meest attente voet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post